Celdeuren voor politiecellen

Celdeuren voor politiekantoren moeten aan specifieke technische eisen voldoen.
Icomet ontwerpt en produceert celdeuren die perfect voldoen aan deze eisen en aan de lastenboeken omtrent het inrichten van politiecellen.

Arrestanten kunnen behoorlijk agressief zijn wanneer ze opgesloten worden in een politiecel. Daarom hebben celdeuren voor een politiecel meer geavanceerde eigenschappen dan celdeuren voor een gevangenis.

Deuren voor een politiecel moeten ondermeer beschikken over volgende eigenschappen:

  • De celdeuren moeten gemaakt zijn van gemakkelijk te desinfecteren materialen.
  • Ze moeten bestand zijn tegen fysiek geweld.
  • De celdeur moet minimaal brandwerend worden uitgevoerd.
  • De celdeuren moeten minimaal 3 verankeringspunten hebben die niet via de binnenzijde toegankelijk zijn.
  • De celdeur moet steeds naar buiten opendraaien.
  • En tot slot moet de deur zodanig worden uitgevoerd dat verwondingen, zelfverminking en suïcidaal gedrag worden bemoeilijkt.

Voor een toezichtslokaal gelden specifieke eisen. Zo moet deze uitgerust zijn met een agressiebestendige deur die niet het uitzicht heeft van een celdeur. Ook deze deuren kunnen door Icomet op maat volgens het lastenboek worden geleverd.

 

celdeur politiecel

 

De celdeuren die door Icomet worden ontwikkeld voldoen aan al deze eisen en kunnen nog verder aangepast en gepersonaliseerd worden, naargelang de behoeften en de specificaties van het lastenboek. Dankzij onze jarenlange ervaring en overleg met politie en justitie, hebben wij de meest geschikte deuren ontwikkeld voor politiecellen.

Zo kunnen celdeuren naar wens uitgerust worden met:

  • Een optisch spionoog 120° of een afsluitbaar kijkvenster.
  • Een mechanisch of gemotoriseerd slot.
  • Versterkte ventilatieroosters.
  • Een boeiluik dat ook kan gebruikt worden om maaltijden door te geven.

Celdeuren worden meestal uitgevoerd in standaardafwerking (thermisch verzinkt), omdat eventuele klappen, beschadiging en krassen op die manier minder zichtbaar en opvallend zijn. Ze kunnen evenwel in de gewenste RAL-kleur worden verkregen, waarbij we werken met urinebestendige verf.

Zelfvergrendelend slot

Schuifgrendels voor een snelle sluiting van de celdeur zijn bij onze deuren overbodig. De celdeuren van Icomet zijn immers voorzien van een zelfvergrendelend slot. Wanneer je tegen de deur duwt, valt deze automatisch in het slot en wordt deze vergrendeld. Op aanvraag kan evenwel voor 2 of 3 schuifgrendels worden gekozen.

Gespecialiseerd plaatsingsteam

De celdeuren worden door onze eigen team geleverd, geplaatst en in dienst gesteld. Dit garandeert een perfecte afwerking en afregeling van alle elementen van de deuren.

Onderhoud van celdeuren

Ook na de plaatsing kan beroep gedaan worden op de onderhouds- en hersteldiensten van Icomet. Zo kan er preventief, periodiek onderhoud worden uitgevoerd en kunnen we snel optreden wanneer een deur een dringende herstelling nodig heeft.

 
 
 
 
binnenkant celdeur
buitenkant celdeur
celdeur politiecel

Heinen Stalen Deuren