25 jaar geluidsisolerende deuren AB Brussel

De Ancienne Belgique bestaat 40 jaar. Al 25 jaar is dit prestigieuze concertgebouw uitgerust met geluidsisolerende deuren van Heinen, waarvan Icomet het onderhoud verzekert.

In die 25 jaar werden de deuren naar schatting maar liefst meer dan 10.000.000 keer gebruikt en werken ze nog steeds feilloos!

Icomet maakt gebruik van de KMO Adviesraad

De KMO Adviesraad werd in 2011 opgericht door UNIZO. De Raad er is voor bedrijven die reeds een paar jaar bezig zijn en een klankbord zoeken in hun strategie en groei. Dit bijvoorbeeld in het kader van ontplooiing van nieuwe activiteiten, een generatiewissel en dergelijke meer.

Icomet stapte als één van de eerste in het traject van de KMO Adviesraad en heeft dit ondertussen reeds drie keer verlengd.

Nergeco snellooppoort INEX

Onze snellooppoorten waren voor INEX een ideale aanvulling om hun productieprocessen milieuvriendelijker en ecologischer te maken. INEX is een bedrijf dat zuivel en voedingsproducten produceert en zij dragen thema's zoals duurzaamheid en ecologisch verantwoord ondernemen hoog in het vaandel.

 

Nergeco snellooppoort bij garage Leie

Voor garage Leiecenter te Kortrijk hebben wij gezorgd voor een complete upgrade van zijn gebouwen. Naast het onderhoud en herstel van alle bestaande poorten hebben wij ook een aantal poorten vervangen.

Hierdoor hebben wij het mogelijk gemaakt om bepaalde processen binnen het bedrijf vlotter te laten verlopen. Denk hierbij aan het vergemakkelijken van de leveringen door automatisatie van de poorten, installaties die vlotter kunnen verlopen, nachtleveringen die zonder problemen kunnen doorgaan,...

Metalen onderstructuur dakconstructie Möbius-torens in Brussel

Aan het Noordstation in Brussel worden momenteel twee nieuwe elegante, ellipsvormige torens gebouwd.

Deze torens komen naast elkaar in het noorden van Brussel, in het hart van de zakenwijk. Deze gebouwen, van de hand van architectenbureau ASSAR en uitgevoerd door INTERBUILD, bestaan uit passiefbouw en bieden een adembenemend panoramisch zicht en baden in een zee van zonlicht.

De kantoren liggen rond een centrale kern, werden ontworpen met een strak, tijdloos design en hebben een terras op de 21e verdieping.

automatische brandwerende poort, sturingskast, metaalconstructie op maat

Voor de parking van de NMBS in Mechelen plaatsten we een automatische schuifpoort en op maat gemaakte brandhaspelkasten.

ICOMET heeft met dit project weer eens aangetoond dat de samenwerking tussen zijn verschillende afdelingen een grote meerwaarde biedt voor de klanten.

fietsenstalling met RVS fietsbeugels

Voor Aldi plaatsen we regelmatig stalen deuren, aanrijbeveiligingen, fietsbeugels, ... voor hun winkels en magazijnen. Voor de nieuwe Aldi in Bierbeek plaatsten we de fietsbeugels voor de fietsenstalling. 

De inplanting van deze RVS fietsbeugels werd uitgevoerd volgens het plan van de architect. Voor de juiste plaatsing houdt de projectleider echter nauw rekening met de omstandigheden ter plaatse.

Nieuwe voedingskast voor de Nergeco snellooppoorten

In de loop van 2018 werden de voedingskasten voor de Nergeco snellooppoorten stelselmatig uitgevoerd in 24V dc.

Dit biedt volgende voordelen in vergelijking met de vroegere 220V-voedingskasten:

stalen deur en trap in de Sint-Carolus Borromeus-kerk te Antwerpen

Een bijzondere ontdekking in de Sint-Carolus Borromeus-kerk heeft tot een nieuwe Antwerpse attractie geleid. Via een deur die eeuwenlang verborgen zat, kom je uit in de ruien onder de stad. De ruien zijn catacomben die vroeger dienst deden als open riool. Ze zijn zo'n 8 kilometer lang en door ruim een kilometer ervan kan je voortaan gaan wandelen.